پیشگیری از نارسایی قلبی
عوامل افزایش دهنده نارسایی قلبی
دیابت یکی از مهمترین عوامل افزایش دهنده خطر نارسایی قلبی است
مصرف دخانیات و الکل نیز باعث تشدید و یا زمینه ابتلا به نارسایی قلبی را فراهم می کنند .
چاقی و رژیم پرچرب و پرنمک نیز از عوامل خطر ساز برای نارسایی قلبی محسوب می شوند .
وجود یک عامل خطرساز به تنهایی کافیست تا نارسایی قلبی ایجاد شود ، اما ترکیب این عوامل به شدت خطر را افزایش می دهد .
پیشگیری از نارسایی قلبی
طبیعتاً رعایت دستورات تغذیه ای ، اجتناب از دخانیات و عدم استفاده از الکل از موارد مهم در پیشگیری از نارسایی قلبی بحساب می آیند .
بطور مرتب به پزشک مراجعه نمائید و تحت معاینات منظم قرار بگیرید . از کنترل وزن غفلت ننمائید .
باید توجه داشت که پس از ابتلا به نارسایی قلبی حتی با رعایت بسیاری از نکات ممکن است کماکان بیماری نارسایی قلبی پیشرفت نماید و طبیعتاً پیشگیری به مراتب بهتر از درمان است .
تشخیص و درمان نارسایی قلبی
پزشکان برای تشخیص نارسایی قلبی از شرح حال کامل و تاریخچه گذشته بیمار بنحو احسن استفاده می نمایند و وجود علائمی نظیر خستگی و ضعف ، تنگی نفس و چاقی می تواند به آنها کمک شایانی نماید . صداهای قلبی نیز کمک زیادی در تشخیص نارسایی قلبی می نمایند .
البته پزشکان برای رسیدن به تشخیص ممکن است از راهها و ابزارهای مختلف استفاده نمایند . نوار قلبی اکوکاردیوگرافیبعضی از این ابزار هستند .
درمان بسیاری از بیماریهای زمینه ای مانند پرکاری تیروئید و کم خونی از طریق داروها و درمان اختلالات دریچه ای بصورت جراحی می تواند نارسایی قلبی را به حالت اولیه بازگرداند . البته به شرطی که تخریب ماهیچه های قلبی ایجاد نشده باشد .
به طور کلی هدف از درمان نارسایی قلبی عبارتست از بهبود کار پمپاژ قلب به منظور افزایش کیفیت و طول زندگی با کمک تغییرات روش زندگی و استفاده از داروها . داروهای مختلفی بدین منظور مورد استفاده قرار می گیرند که عبارتند از :
داروهای ادرار آور ( دیورتیک ) برای کاهش مایع در بدن و ورم اندامها و بافتها و کاهش فشار خون .
استفاده از داروهای تقویت و تنظیم ضربان قلب و داروهای دیگر…