هزینه آنژیوگرافی قلب

آنژیوگرافی قلب سابقه نسبتاً زیادی دارد؛ اولین بار حدود ۴۵ سال قبل این کار انجام شد. در آن زمان هم با وسیلهای به نام کاتتر، از طریق رگ دست، به رگ قلب میرسیدند و عکسبرداری انجام میدادند.
نام آنژیوگرافی برای بسیاری از بیماران ترسناک و وحشتانگیز است اما واقعیت این است که این روش تصویربرداری آنقدر که فکر میکنید هم ناخوشایند و خطرناک نیست. شاید بتوان گفت در حال حاضر میزان مرگ و میر ناشی از آنژیوگرافی از یک درصد هم کمتر باشد اما از طرف دیگر این روش تصویربرداری اطلاعاتی را به دست میدهد که شاید هیچ روش دیگری قادر به مهیاکردن آنها نباشد.
روش انجام آنژیوگرافی
شاید مهم ترین ویژگی آنژیوگرافی بررسی دقیق عروق کرونر قلب باشد. در این روش یک میله نازک و انعطافپذیر معمولا از درون یکی از سرخرگهای ران پا به بالا فرستاده میشود تا به قلب برسد. سپس نوعی ماده رنگی به درون عروق کرونر قلب تزریق میشود و در همان زمان از قلب تصویربرداری میشود. اگر عروق قلب بهطور کامل باز باشند، ماده رنگی یا همان ماده حاجب به خوبی در طول رگ امتداد پیدا میکند اما اگر مناطقی از رگ دچار تنگی باشند در این نواحی ماده حاجب خوب عبور نمیکند. با این حساب در عکس آنژیوگرافی به خوبی محل تنگی و شدت آن مشخص میشود، یعنی اطلاعاتی که به هیچ عنوان توسط اسکن قلب یا اکوکاردیوگرافی قابل دسترسی نبود، به دست میآید. متخصص قلب هم از روی همین اطلاعات در جواب آنژیوگرافی، نحوه درمان و نیاز به آنژیوپلاستی یا جراحی قلب را تعیین میکند.
در قدیم دستگاه آنژیوگرافی چندان پیشرفته نبود و وضوح تصاویر کم بود، ولی امروزه این دستگاه و کاتترهایی که با آنها به قلب میرسند و مواد حاجب را داخل عروق و حفرهها تزریق میکنند، پیشرفته شده است، به طوری که موارد تشخیصی و درمانی زیادی از جمله آنژیوپلاستی و بالون زدن برای رفع تنگیهای عروق کرونر انجام میشود.
عوارض آنژیوگرافی
آنژیوگرافی عوارض بسیار کمی دارد، مثلاً ممکن است در محلی که از آن رگ گرفتهشده (دست و ران)، تجمع خون یا خونریزی اتفاق بیفتد یا واکنش حساسیتی به داروهای مصرفی، عوارض کلیوی و سکته قلبی یا اختلال ریتم (آریتمی) بروز کند یا نادرتر از آن، پارگی عروق اتفاق بیفتد، ولی احتمال ایجاد این عوارض کمتر از یک درصد است.
در آنژیوگرافی با تزریق مواد حاجب به داخل عروق، آنها را بررسی میکنند تا آناتومی، جریان و شدت گرفتگی احتمالی بررسی شود. آنژیوگرافی یکی از روش های تشخیصی دقیق و در عین حال راحت برای بررسی بیماری های قلبی است که هزینه بالایی هم ندارد. بیشتر مردم فکر میکنند آنژیوگرافی فقط برای بررسی عروق کرونر قلب استفاده میشود، در حالی که این روش را برای مشاهده وضع تمام عروق مثل عروق مغز، شکم و کلیه نیز میتوان به کار برد. امروزه آنژیوگرافی روش قطعی و طلایی برای بررسی عروق کرونر است. این روش تشخیصی است، ولی با همین تکنیک میتوان آنژیوپلاستی، درمان و ترمیم گرفتگی عروق کرونر را با بالون و استنت انجام داد.
آشنایی با نحوه انجام آنژیوگرافی (کلیک کنید)
منبع: تبیان