نارسايي قلبي

نارسایی قلب چپ

در تعریف نارسایی قلب یعنی قلب انسان یا هر موجودی خوب انجام وظیفه نمی‌کند، قدرت انقباضی‌اش کم می‌شود و نمی‌تواند خون را از قسمت‌های مختلف بدن دریافت کند و بعد از تبادل اکسیژن، دوباره آن را به همه جا پمپ کند.

قلبی که مثل یک تلمبه در سینه ما می‌تپد، دو بخش دارد: قلب راست و قلب چپ. شایع‌ترین نارسایی قلب، نارسایی قلب چپ است. حتی نارسایی‌های قلب راست، از نارسایی قلب چپ منشا می‌گیرند. حالا بهتر است علت نارسایی قلب چپ را بدانیم .

علت نارسایی قلب چپ

شایع‌ترین علت نارسایی قلب چپ ، تنگ شدن عروق قلب است. وقتی که رگ تنگ می‌شود، به تدریج  قسمت قلب چپ که با آن رگ خون‌رسانی می‌شده، از بین می‌رود (سکته قلبی)، در نتیجه قلب چپ قدرت انقباضی طبیعی‌اش را از دست می‌دهد و سبب نارسایی قلب چپ می‌شود.

ما قدرت انقباضی قلب را با معیارهای مختلفی می‌سنجیم. این قدرت که بازدهی قلب شماست، باید در حدود ۵۵ تا ۶۵ درصد باشد. فاکتور بازدهی (E.F) به هر دلیلی که عضله قلب چپ نقص پیدا کند، کاهش می‌یابد. یکی از این عوامل که باعث کاهش درصد بازدهی قلب چپ و همچنین نارسایی قلب چپ می‌شود، تنگی عروق است.

علت تنگی عروق قلب چپ

علت‌های زیادی وجود دارد که تعداد آنها به ۳۰۰ تا می‌رسد، اما بر مبنای مطالعات سازمان بهداشت جهانی، سه علت به عنوان مهم‌ترین عوامل نارسایی قلب چپ ناشی از تنگی عروق شناخته‌ شده‌اند:

۱) نارسایی قلب چپ ناشی از فشار خون بالا: با رژیم غذایی و داروها سعی می‌کنیم آن را متعادل کنیم تا رگ‌ها تنگ نشوند و سکته‌های قلبی و مغزی ناشی از نارسایی قلب چپ اتفاق نیفتند.

۲) نارسایی قلب چپ ناشی از اختلال در چربی‌های خون: چهار مورد آن را که در آزمایش‌های روتین و ساده بررسی می‌شوند، بیان می‌کنیم. کلسترول، تری‌گلیسرید، ال.دی.ال، اچ.دی.ال. که سه تای اول از چربی‌های بد و فقط اچ. دی.ال چربی خوب است. یعنی باید با رژیم و دارو سعی کنیم چربی بد را پایین بیاوریم و با ورزش مرتب (پیاده‌روی تند، کوهنوردی و…) و همچنین با لاغر شدن و کنترل وزن سعی کنیم چربی خوب اچ.دی.ال را بالا ببریم تا رگ‌هایمان تنگ نشوند و این تنگی عروق سبب نارسایی قلب چپ نگردد.

۳) نارسایی قلب چپ ناشی از مصرف دخانیات: مصرف دخانیات به هر شکل، هر نوع و هر مقدار باعث گرفتگی عروق می‌شود. حتی به تازگی ثابت شده یک تا سه سیگار در روز هم می‌تواند سبب گرفتگی عروق و در نتیجه آن منجر به نارسایی قلب چپ شود.

اگر صدای قلب بیماری که دچار نارسایی قلب چپ است با گوشی پزشکی، گوش بدهیم صدای اضافی می‌شنویم و قلب چپ توان واقعی برای انجام وظیفه را ندارد. فرد بیمار و مبتلا به نارسایی قلب چپ بی‌اشتها، بی‌خواب و ناتوان است. اگر نارسایی قلب چپ شدید باشد حتی بیمار قادر به راه رفتن و انجام کارهای ساده روزمره نیست. نارسایی قلب راست یا بطن راست معمولا به دنبال نارسایی قلب چپ اتفاق می‌افتد و به دنبال نارسایی قلب چپ ، رگ‌های گردنی بیمار برجسته می‌شوند، کبد بزرگ شده و شکم ممکن است آب بیاورد و یا پاها متورم شود. کسی که نارسایی قلب چپ دارد باید دائم تحت نظر پزشک باشد و رژیم غذایی بی‌نمک و داروهای خاص استفاده کند، اما بهتر است حالا که از نارسایی قلب چپ آگاه شدید مراقب باشید تا قلب‌تان همیشه مثل ساعت کار کند.‌

برای مطالعه “ نارسایی بطن چپ قلب ” کلیک کنید .

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا