نارسایی قلبی وریدی
نارسایی قلبی وریدی ، بیماری ناشی از نارسایی یا انسداد وریدهای اندام تحتانی است که سبب بروز طیف وسیعی از علائم در ناحیه پاها میگردد.
علت نارسایی قلبی وریدی
وریدها عروقی با دیوارهی نازک هستند که کار برگرداندن خون از اندامها به قلب را به کمک انقباض عضلات اندامها، دریچههای وریدی و تغییر وضعیت بدن بهعهده دارند. از اینرو نارسایی قلبی وریدی و هر گونه اختلالی در سیستم بازگشت خون به قلب ناشی از انسداد ورید و یا تخریب وناساریی دریچههای وریدی ( ترومبوزوریدهای عمقی DVT ) در دراز مدت میتواند سبب بالا رفتن فشار وریدی و نهایتاً بیماری نارسایی قلبی وریدی شود.
علائم بیماری نارسایی قلبی وریدی
تظاهرات بیماری نارسایی قلبی وریدی از مشکلات زیبایی تا علایم شدید از جمله زخم شدگی در نوسان است. میزان بروز علائم نارسایی قلبی وریدی با سن افزایش یافته و نارسایی قلبی وریدی در زنان شایعتر از مردان است.
علائم بیماری نارسایی قلبی وریدی در ابتدا فقط به صورت ورم و سنگینی در ناحیه پشت پا و ساق پا بعد ازایستادن ویا نشستن بوده که به طور مشخص فرد در پایان کار یا فعالیت روزانه متوجه ورم در ناحیه قوزک و فرورفتگی پوست در قسمت کش جوراب و لبه کفش خود میگردد. تورم پا ناشی از نارسایی قلبی وریدی به طور بارزی در طول روز و با مدتی ایستادن ایجاد شده و با بالا نگه داشتن پاها از بین میرود.
در نارسایی قلبی وریدی به تدریج لکه های قهوه ای رنگ در ناحیه ساق پیدا شده و در صورت عدم درمان نارسایی قلبی وریدی تعداد لکه ها بیشتر شده وسیاه رنگ میشوند و در انتها تبدیل به زخم مقاوم به درمان ( زخم وریدی ) شده که بسیار آزار دهنده میباشد.
، درد مبهم در ناحیه عضلات ساق پا بعد از مدتی ایستادن و یا فعالیت روزانه ، خارش، پای بیقرار و کرامپهای شبانه ساق پا از علایم دیگراین بیماری نارسایی قلبی وریدی است.