نارسایی قلبی
نارسایی قلبی وضعیتی است که درآن قلب نمیتواند خون لازم برای نیازهای متابولیک بدن را پمپ کند. نارسایی قلبی یک سندرم بالینی است که در بیمارانی که دارای یک نقص مادرزادی یا اکتسابی در ساختمان و یا عملکرد قلب دارند رخ میدهد، که همراه با مجموعه ای ازعلایم بالینی (تنگینفس، خستگی) و نشانهها (ادم، رال) است. و منجر به بستریهای مکرر، کاهش کیفیت زندگی، و کاهش امید به زندگی میشود.
نارسایی قلب (نارسایی کانژستیو قلبی) به معنی کاهش شدید عملکرد قلب است یعنی قدرت انقباض قلب کم شده و نمی تواند آن را خوب پمپاژ کند. قلب نقش مهمی در گردش خون دارد و نارسایی قلب موجب اختلال گردش خون میشود. در نارسایی قلب ما اغلب اتساع قلب، کاهش عملکرد سلولهای عضلانی قلب و احتباس آب و سدیم را داریم.نارسایی قلبی، بیماری است که اشکالاتی در عملکرد قلب ایجاد میکند و در نهایت منجر به کمکاری قلب میشود.
علل نارسایی قلبی
شایعترین علت نارسایی قلبی ایسکمی میباشد یعنی بر اثر آترواسکلروز شریانهای کرونری یا سکته قلبی برخی از سلولهای عضله قلبی می میرند یا آتروفی می شوند و لذا توان انقباض قلب کم میشود . سایر علل میتواند مادرزادی، شنت و فیستول، کاردیومیوپاتی، پرکاری تیروئید و… باشد. نارسایی قلب می تواند فقط یک نیمه یا یک حفره را درگیر کند مثلا نارسایی ایزوله بطن چپ . البته معمولاً به دلیل ارتباط آناتومیک حفرات قلب و تاثیر فیزیولوژیک عملکرد آنها بر هم ( مثلا پس زدن خون به ریه در نارسایی بطن چپ ممکن است موجب احتقان ریه، افزایش فشار گردش خون ریوی ودشواری عملکرد بطن راست شود ) در بلندمدت اغلب بیماران مشکل در هر دو نیمه قلب دارند.
همچنین بیماری ژنتیک و وراثت از دلایل ایجاد نارسایی هستند که در پی آن، اشکالاتی در متابولیسم سلول به وجود میآید. ذخیره گلیکوژن و بافت چربی میتواند این نوع نارسایی قلبی را ایجاد کند.
در برخی موارد به دنبال زایمان، این نارسایی اتفاق میافتد. همچنین سموم و الکل و داروهایی که برای شیمیدرمانی استفاده میشوند، منجر به نارسایی قلبی میشوند.
عفونتهای ویروسی و انگلی میتواند از دیگر دلایل نارسایی قلبی در افراد باشد.
علائم و نشانه های نارسایی قلبی
نارسایی قلبی علایم بسیاری دارد که شایعترین آنها تنگی نفس و خستگی زودرس است. ورم پا و شکم نیز در افراد دچار نارسایی قلبی ظاهر میشود. علایم مادرزادی مانند اشکالات مجرای شریانی یا تنگی دریچه آئورت از دیگرعلایم نارسایی قلبی هستند. از شایعترین علائم این بیماری، گرفتگی عروق است. گرفتگی عروق به خصوص در کشورهای توسعه یافته و حتی در حال توسعه موجب سکته قلبی و در نهایت منجر به نارسایی قلبی میشود.
درمان نارسایی قلبی
طول عمر بیمارانی که علایم نارسایی قلبی را نشان میدهند، کاهش پیدا میکند ولی برای این بیماری، درمانهایی وجود دارد که موجب بهبود بیماری و افزایش طول عمر فرد میشود.
اگر علتهای قابل درمانی مانند فشارخون و بالا بودن چربی وجود داشته باشد، میتوان این علتها را با درمان رفع کرد تا منجر به نارسایی قلبی نشود. یکی دیگر از راههای جلوگیری از ابتلا به این بیماری، خودداری از تماس با سموم و مصرف الکل است. همچنین اگر بیماری در حال شیمی درمانی است و دچار نارسایی قلبی شود، باید تحت نظر پزشک قرار گرفته و این بیماری را مرتب پیگیری کند تا داروهای جایگزین برای وی استفاده شود.
پیشگیری از نارسایی قلبی
زمان ایجاد نارسایی قلبی در افراد بستگی به علت آن دارد. ممکن است علت مادرزادی باشد که در این صورت در سنین پایین اتفاق میافتد و افرادی نیز که دچار گرفتگی عروق هستند، معمولا از ۴۰ سالگی به بعد دچار میشوند.
برای پیشگیری از این بیماری، افراد عوامل خطرزا را از خود دور کرده و فشار خون و چربی خود را کنترل کنند. ورزش در طول هفته و رعایت رژیم غذایی سالم و کمچرب نیز از نکاتی است که با انجام آنها از نارسایی قلبی جلوگیری میشود. افراد میتوانند با رعایت الگوی زندگی سالم، عوامل خطرزا را رفع کنند.
منبع: تبیان
Howdy! I’m at work surfing around your blog from my new iphone 4! Just wanted to say I love reading through your blog and look forward to all your posts! Keep up the superb work!
Say, you got a nice blog article. Much obliged.
I am continuously searching online for tips that can help me. Thx!
I truly appreciate this article post.Really looking forward to read more. Want more.
Im grateful for the blog.Much thanks again. Much obliged.
Hey, thanks for the blog post.Really looking forward to read more. Will read on…
Great post.Thanks Again. Really Great.
I like what you guys are up too. Such intelligent work and reporting! Carry on the excellent works guys I’ve incorporated you guys to my blogroll. I think it will improve the value of my website :)
Dazi@gmail.com
Very neat blog post.Much thanks again. Much obliged.
Traux@gmail.com
I think this is a real great article post.Thanks Again. Will read on…
Mankus@gmail.com
Funes@gmail.com
Very neat article post.Really thank you! Keep writing.
Thanks for the article, how can I make is so that I receive an email sent to me every time you make a fresh update?
You should take part in a contest for top-of-the-line blogs on the web. I will recommend this site!
Really appreciate you sharing this post.Really thank you! Awesome.
I really enjoy the post.Much thanks again. Really Cool.
Great, thanks for sharing this article.Really looking forward to read more. Much obliged.
I truly appreciate this blog article.Really looking forward to read more. Will read on…
Good article and straight to the point. I am not sure if this is in fact the best place to ask but do you people have any thoughts on where to get some professional writers? Thank you :)
Lopardo@gmail.com
Thanks again for the article.Much thanks again. Keep writing.
Fantastic blog article. Cool.
I loved your article post.Thanks Again. Keep writing.
Hey, thanks for the article.Thanks Again. Will read on…
Perfect posts pal. I must say I suspect you will likely love my new article regarding custom printed t shirts australia. Thanks>.<
Ghiorso@gmail.com
Fogelquist@gmail.com
Thanks so much for the article post.Thanks Again. Really Cool.
Looking forward to reading more. Great blog post.
۷۹.Hiya, I am really glad I’ve found this information. Nowadays bloggers publish just about gossips and net and this is really frustrating. A good blog with exciting content, this is what I need. Thank you for keeping this web-site, I’ll be visiting it. Do you do newsletters? Cant find it.