میزان فعالیت بدنی مطلوب بیماران قلبی
دانشمندان میزان فعالیت بدنی مطلوب بیماران قلبی در طول هفته را به صورت یک هرم فعالیت درنظر می گیرند. در قاعده هرم که بیشترین میزان صرف وقت و انرژی در طول روز یا هفته را شامل می شود به انجام کارهای روزمره با تشویق و التزام به فعالیت بدنی بیشتر اختصاص دارد .
توصیه می شود برای تغییر مکان به طبقات ، به جای استفاده کردن از پله برقی یا آسانسور از پله استفاده شود و یا درصورت امکان با درنظر گرفتن ایمنی و عدم خطر برای تردد به محل کار یا تحصیل پیاده روی گردد یا از دوچرخه یا اسکیت استفاده شود. هم چنین فعالیت هایی از قبیل باغبانی و شستن ماشین و هر فعالیت روزانه و روزمره در این سطح قرار می گیرد. در سطح بالاتر از هرم (سطح دوم )، فعالیت های ورزشی و برنامه ریزی شده هوازی است که موجب افزایش تعداد ضربان قلب و تعداد تنفس می شود.(مانند ۳۰ دقیقه پیاده روی سریع به میزان ۳ تا ۵ بار در هفته یا دوچرخه سواری، دویدن، شنا و بازی های راکتی ).
با توجه به فرصت و امکان کمتر انجام ۳۰ دقیقه متوالی ورزش یا پیاده روی سریع همچنان که قبلاً اشاره شد ، انجام فعالیت در سه دوره ۱۰ دقیقه ای در طول روز هم موجب اثرات مفید آن بر سیستم قلب و عروق می شود که در اصطلاح به اینگونه فعالیت هایی که موجب افزایش ضربان قلب همراه با افزایش تعداد تنفس به منظور کسب اکسیژن بیشتر می شود، فعالیت و یا ورزش ایروبیک می گویند.
در سطح سوم هرم فعالیتی ، ورزش های فوق برنامه جهت انعطاف پذیری بدن است که در آن ها کشش عضلات و همچنین میزان قدرت و استقامت عضلات بدن در آن ها باید تأمین و یا به کار گرفته شود تا بدن همواره سلامتی و شادابی خویش را حفظ کند . در حالت طبیعی و معمول عضلات دارای یک نوع فشار و انقباض ذاتی بنام تونیسیته هستند .
درصورتی که عضله تحت کشش قرار نگیرد تونیسیته موجود در عضلات موجب کوتاه شدن تدریجی عضلات و در اصطلاح عمومی موجب تحلیل رفتن عضلات می شوند . لذا یک رفتار بهداشتی جهت حفظ کارایی عضلات انجام حدآقل دو بار در هفته کشش عضلات در آخرین حد حرکت مفاصل می باشد. کشش عضله به میزان ۱۰ تا ۳۰ ثانیه در آخرین حد محور حرکتی مفصل، موجب کار کرد بهتر عضله و حرکت طبیعی مفاصل در محدوده حرکتی معمول آن ها می شود. برای تقویت عضلات، میزان بارمناسب وارد بر یک عضله به نسبت توانمندی عضله ، مقداری است که شخص بتواند ۸ تا ۱۵ مرتبه آن بار یا وزنه را در تمام طول محور حرکتی مفصلی مربوط به آن عضله، جابجا یا تکرار کند . با تداوم این کار یعنی تا ۱۵ بار انقباض عضله پشت سرهم به تدریج عضله قوی شده طوری که ظاهراً سبک به نظر می رسد، در این مرحله به بعد میزان بار یا سنگینی وزنه را به میزان ۱۰ درصد بیشتر می کنند. بدین ترتیب به مرور عضله قوی و قوی تر می شود. برای این گونه فعالیت ها باید ۲ تا ۳ بار در هفته برنامه ریزی شود.
در قله یا نوک هرم فعالیتی یا ورزش در بیماران قلبی، که منظور کمترین زمان صرف شده در طول هفته برای این فعالیت ها است، کم تحرکی یا فعالیت هایی مانند دیدن تلویزیون ، کار با کامپیوتر و تفریحات کامپیوتری و یا سرگرمی های بدون فعالیت بدنی مانند شطرنج و غیره می باشد که میزان این گونه فعالیت های بدنی برای بیماران قلبی باید در کمترین مقدار و یا حداکثر دو ساعت در روز باشد.