فشارخون بالا

علائم فشارخون بالا و بیماری های قلبی ناشی از آن

علایم فشار خون بالا

فشار خون اولیه سال ها بدون علامت است و معمولا زمانی علامت دار می شود که بر اندام های حیاتی مثل مغز، چشم، کلیه و قلب تاثیر گذاشته و به آن ها آسیب رسانده باشد. گاهی ممکن است بیمار از علایمی مثل سردرد در ناحیه پس سر، سرگیجه ، تاری و اختلال دید ، خستگی زودرس و طپش قلب ، تنگی نفس شبانه و یا هنگام فعالیت و درد قفسه سینه، شکایت کند . اگر فشارخون به طور حاد افزایش یابد ممکن است بیمار دچار سرگیجه و تشنج شده وحتی به اغماء برود.

بیماری های قلبی ناشی از فشارخون بالا

دیواره عضلانی بطن چپ قلب به علت فشار وارد بر آن ناشی از افزایش فشار خون در داخل حفره بطن چپ ضخیم می شود. افزایش فشار در داخل شریان های بزرگ موجب می شود که فرایند تصلب شرایین تسریع گردد . تصلب شرایین در عروق کرونر باعث تنگی این سرخرگ های حیاتی شده و در نتیجه خونرسانی به عضله قلب دچار مشکل می شود و با انسداد کامل رگ جریان خون عروق کرونر قطع می شود و منجربه سکته قلبی می گردد . آترواسکلروز یا تصلب شرایین مغز نیز موجب کاهش جریان خون مغزی می شود، که اگر تنگی بسیار شدید یا انسداد کامل باشد، سکته مغزی پیش خواهد آمد . همچنین فشار خون بالا در بعضی قسمت های شریان های بزرگ می تواند موجب پارگی رگ شود و خونریزی های داخل مغزی ایجاد کندکه گاهی منجر به مرگ ناگهانی بیم ار خواهد شد و در غیر این صورت به اختلالاتی مانند اختلال در حرکت، بینایی، تکلم و…… منجر می شود.

فشارخون بالا عامل مهم بیماری عروق کرونر قلب و ایسکمی قلبی و نیز سکته مغزی می باشد. از دیگر عوارض فشارخون بالا نارسایی قلبی و بیماری عروق محیطی است. درمان فشارخون بالا و کاهش آن به کمتر از ۱۴۰/۹۰ میلی متر جیوه با کاهش مهمی در عوارض بیماری قلبی عروقی همراه بوده است.

فشار خون بالا در داخل شریان های کوچک نیز باعث افزایش ضخامت دیواره آن ها می گردد که افزایش این ضخامت به تدریج مجرای داخلی رگ را تنگ تر می نماید و بدین ترتیب مقاومت عروق کوچک در برابرجریان خون افزایش پید ا می کند. اگر فشار خون بالا کنترل نشود منجر به نارسایی کلیه ها می گردد. چشم عضو دیگری است که در بیماری فشار خون بالا اختلال پیدا می کند که این اختلال از تاری دید تا کوری است.

 فشارخون بالای درجه یک در صورت عدم تشخیص و درمان منجر به یک بیماری پیش رونده می گردد. خطر بیماری قلبی عروقی ۱۱۵/۷۵ میلی متر جیوه شروع می شود و به ازای هر افزایش به میزان ۲۰/۱۰ میلی متر جیوه ، خطر دو برابر می شود . افراد دیابتی که بیماری فشارخون بالا هم دارند دو برابر بیشتر در معرض خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی عروقی هستند . درمان فشارخون اثر مفیدی بر این عوارض دارد و هر ۱۰ میلی متر جیوه کاهش در فشارخون سیستولی منجر به ۱۵ درصد کاهش در مرگ مرتبط با دیابت ، ۱۲ درصد کاهش عوارض دیابت و ۱۱ درصد کاهش بروز سکته قلبی می شود . در افراد فشارخونی که دخانیات مصرف می کنند، بروز سکته قلبی و بیماری کرونر قلب دو تا سه برابر نسبت به افراد سالم بیشتر است . ترک مصرف دخانیات به سرعت خطر را کاهش می دهد و بخش مهمی از پیشگیری اولیه در بیماری های قلبی عروقی محسوب می شود.

برای آشنایی با درمان بیماری های قلبی ناشی از فشارخون بالا بر روی لینک کلیک کنید.

نوشته های مشابه

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا